Financial Wellbeing

10 ideeën om meer invloed te krijgen op je financiële gezondheid.

Werknemers steunen in tijden van financiële onzekerheid.

Bij ftf zetten we ons in om impact te maken op de #toekomstvanwerk. Thema’s die daar impact op hebben pakken we beet en verwerken we tot concrete sessies. In de sessie ‘Financial Wellbeing’ gaan we in op het financieel welzijn van collega’s. Hoe kun je je werknemers steunen in tijden van financiële onzekerheid?

Het is een uitdagend thema op dit moment. ‘We willen dat onze collega’s lekker in hun vel zitten’ is een veel gehoorde uitspraak van van werkgevers. Daarnaast zien we dat mensen door financiële zorgen hun productiviteit aanzienlijk (onbewust verlagen) en daardoor zich nog minder lekker gaan voelen op het werk, omdat ze niet kunnen presteren zoals ze eigenlijk zouden willen.

Vanuit verschillende hoeken werd ons gevraagd hoe collega’s gesteund kunnen worden in deze tijden van financiële onzekerheden. Er worden al heel veel mooie initiatieven getoond zoals een eenmalige extra uitkering, energierekeningen die voor een bepaald percentage worden ondersteund door de werkgever tot ook heel tof, boodschappen die worden betaald door werkgever.

Wij gingen een stapje verder. Samen met Annemarie van Gaal (onderneemster, auteur en investeerder) gingen we aan de slag en ontwikkelden we de sessie ‘Financial Wellbeing’.

Hoe kun je iets betekenen dat impact heeft op gedrag van mensen op de langere termijn?

Dit is wat we doen

In samenwerking met Annemarie bedachten we een concept waarin je collega’s heel praktisch en interactief kan inspireren naar 10 ideeën om meer invloed te krijgen op je financiële gezondheid. De sessie is virtueel, met interactie! We creëren een omgeving waarin we inspireren én tegelijkertijd in contact staan met jullie collega’s (middels een chatroom, waarin men kan kiezen om openbare vragen te delen of niet openbaar deel te nemen.

Sara van Broekhoven

Sara start met de introductie en onderstreept het waarom, hoe en wat (urgentie) en creëert een vertrouwde omgeving waarin het thema ook echt mag zijn en landen. Vaak zien we schaamte of een ongemakkelijk gevoel rondom dit thema en daarom houden veel mensen het voor zichzelf. Wij zien door de reeds gedane sessies dat juist delen (op een manier waar je kan kiezen openbaar of niet) heel veel impact en verbinding maakt!

Annemarie van Gaal

Annemarie gaat in op de inhoud en komt super concreet met 10 ideeën die direct impact kunnen maken op je financiële plaatje. Sara heeft nauw contact met de deelnemers in de chatroom en pakt momenten om ook real time bij Annemarie in te checken live op gedachtes/onzekerheden die concreet spelen bij deelnemers. Hiermee worden antwoorden welke gesteld worden in de chatroom in hetzelfde uur nog beantwoord.

De reacties

  • ‘Het was zo concreet het heeft me direct geholpen om meer gevoel van invloed te krijgen.’

  • ‘De tips en de connectie die ontstond in de chat was heel fijn om te ervaren.’

  • ‘Nou, die praktische tips van vaste kosten downsizen door andere manieren te vinden om het wel in te kopen maar anders… bedankt! (De tandarts en de kapper ga ik anders inkopen, for sure!)’

  • ‘Ik weet nu dingen die ik niet wist omdat ik op vaste patronen mijn financiën inrichtte, die tip rondom zorgverzekering, goud waard.’

Nieuwsgierig als werkgever om dit aan te bieden bij collega’s?