Insights Discovery

inzicht in jezelf en in anderen

Verschillen eenvoudig, inzichtelijk en bespreekbaar maken

Ieder mens is uniek, met bijzondere talenten, kwaliteiten en persoonlijke voorkeursstijlen. Juist deze unieke verschillen maken een mens of een team bijzonder en zorgen voor toegevoegde waarde; nu en in de #toekomstvanwerk. Zelfinzicht en inzicht in anderen zorgt voor begrip, erkenning en respect. Dat bevordert de effectiviteit, productiviteit, communicatie en samenwerking en dat is het fundament voor groei zodat je het verschil kan blijven; zowel als individu en als een team binnen jouw organisatie (maar ook in je privéleven).

De kleurentaal van Insights Discovery maakt verschillen eenvoudig, inzichtelijk en bespreekbaar. Het introduceert een gemeenschappelijke terminologie om gedrag en groepsprocessen op een neutrale niet veroordelende wijze bespreekbaar te maken. De kleurentaal is gebaseerd op het gedachtegoed van Zwitserse psycholoog en psychiater Carl Gustav Jung. Insights koppelt psychologische voorkeuren aan 4 kleuren. Ze geven je op een aansprekende manier inzicht in je eigen reacties en gedrag en helpen je om te begrijpen waarom andere mensen heel ander gedrag laten zien.

Ambitie expert Kim gebruikt Insights als tool, taal én als groeiversneller.

Wat levert het op?

Het succes van elke organisatie staat of valt bij de prestaties van haar mensen. Met Insights Discovery investeer je in de persoonlijke ontwikkeling en duurzame inzetbaarheid van je medewerkers en geef je ze tools in handen om hun relaties te verbeteren, effectiever te communiceren en samen te werken. Dit heeft enorme impact op het functioneren van je organisatie.

  • Medewerkers begrijpen beter wat hen motiveert om optimaal te presteren.

  • Weten wat je nodig hebt om je echt betrokken en bevlogen te voelen.

  • Teams werken effectiever samen en reageren beter op verandering.

  • Leiders inspireren, motiveren en halen het beste uit hun mensen.

De Discovery Insights sessie wordt gegeven door onze ambitie- en Insights expert Kim. De sessie duurt 2 (losse) werkdagen waarin je tussentijds aan de slag gaat met je doelstellingen. De sessie is op een een externe locatie inzetbaar. Daarnaast is het mogelijk om de sessie te houden op onze werkhuiskamer LOFT midden in het bourgondische ‘s-Hertogenbosch.