Cultuur Canvas

Focusplan voor teameffectiviteit

Cultuur vormt mensen en mensen vormen cultuur.”

Jitske Kramer

Cultuur is belangrijk. Het geeft gewoonten, gedragingen en afspraken weer die bij een team horen. Het geeft focus, richting en zorgt dat we kunnen reflecteren op individueel en team niveau. In deze sessie gaan we op een toegankelijke, efficiënte en bruikbare manier met elkaar kijken naar hoe dit er bij jullie uit ziet. We nemen het team en de huidige cultuur onder de loep en bieden handvaten om deze, waar nodig, te verbeteren. Geen complexe vragen, want het is juist de eenvoud die een soms zo complex lijkend thema de uitkomst geeft.

“Culture is simply a shared way of doing something with a passion”

Brian Chesky, Co-Founder & CEO | Airbnb

De kracht van het cultuur canvas

In deze sessie (hele dag) nodigen we jullie uit in onze werkhuiskamer genaamd LOFT. Een fijne plek midden in het bourgondische ‘s-Hertogenbosch met de natuur van de Bossche Broek ‘om de hoek’. Een ideale locatie waar we met elkaar het cultuur canvas gaan doorlopen. Elementen waar alle teams mee worden geconfronteerd brengen we in kaart. We kijken onder andere naar doelen, naar hoe succes er voor ieder uit ziet, met wie we een team vormen, welke rollen we hebben, de tools die we hiervoor inzetten, de uitdagingen die we tegenkomen en hoe beslissingen worden gemaakt. Alles dat besproken, besloten en afgestemd wordt tijdens het cultuur canvas moet vooral klein en simpel zijn: actiegerichte afspraken die morgen kunnen worden ingezet.

Gedurende de dag is er ook ruimte voor ontspanning. Zo worden jullie ontvangen met een echte ‘Bossche Bol’, verzorgen we met onze lokale partner een heerlijke lunch en worden jullie in de middag erop uit gestuurd voor een wandeling door de omgeving. Mocht het toch gewenst zijn dat de dag sessie elders gegeven wordt, is het ook mogelijk om de cultuur canvas sessie op een externe locatie te geven.

Tekenplaat cultuur canvas sessie Heineken Business Support.

Wij zien vaak in teams dat de cultuur niet helder is. Vandaag de dag zijn we op andere manieren met elkaar verbonden, we werken anders (vanuit huis/ kantoor/ ontmoetingsplek), e-mail wordt gedumpt en gebruikt als communicatietool in plaats van informatietool. Deadlines blijven, iedereen praat over effectieve apps maar er is meer ruis dan ooit tevoren! We onderzochten hoe cultuur focus geeft en die focus een positieve uitwerking heeft op de productiviteit van een team. Benieuwd naar het cultuur canvas?