Future cultuur

Cultuur maak je niet, die is er al.

Cultuur is de basis om de toekomst gezond in te zetten

Cultuur maak je niet en al zeker niet door een externe… die is er al! Cultuur binnen organisaties is enorm belangrijk! Het is waarom mensen bij je willen werken! Het is waarom jouw bedrijf succesvol is én blijft! Het wordt gedreven vanuit de bedoeling (de purpose) van je organisatie! Het gaat dus veel verder dan een aantal waarden en normen vormgeven. Ok, en niet onbelangrijk om te vermelden: het vormen van cultuur doe je samen met je mensen, niet met de top van je bedrijf en een marketingbureau.

Onderzoek
Cultuur als kans

“Impact en grip op de toekomst van jouw organisatie,  leiderschap, gedrag én verandervermogen.”

Hoe het werkt

Wij faciliteren cultuursessies met je organisatie. Iedereen wordt betrokken en in dit proces gebruiken we tal van reflecterende, futuristische en ook creatieve concepten die prachtige gesprekken teweegbrengen tussen de mensen in jouw organisatie. Alleen die gesprekken zijn al heel impactvol en dan staat er nog niets op papier. Middelen die we gebruiken om de beste gesprekken aan te zetten zijn; backcastings, scenario denken, verhalend voorspellen, graphic facilitation, kampvuurgesprekken. We maken een mix van deze middelen, dus geen surveys, dupliceerbare sessies in elke hoek van de organisatie. Nieuwsgierig naar deze manier van cultuur ophalen en samenbrengen in organisaties? Vraag vrijblijvend een verkenning aan met ons, het levert je direct inzicht op .

CULTUUR
Bedoeling: Wij bestaan om mensen bewust te maken van hun toekomstwaarde! Iedereen heeft toekomst!

GROEIEN
Niet alleen in omzet vooral als mensen!

VERSIMPELEN
Zorg dat je continu opruimt, zodat je ‘lucht’/ ruimte houdt voor vernieuwing

EXPERIMENTEREN
Ontdekken wat er werkt

Van organisatie cultuur naar een employer brand

Waar vroeger een simpele vacature volstond, zien we dat dit bedrijven in de huidige markt niet meer zo makkelijk af gaat. Daarom zijn wij binnen ftf een design onderzoek gestart en hebben we gekeken naar wat er nodig is voor de toekomst van recruitment. Wat talenten zoeken is een cultuur waar ze ertoe doen en het eerste dat ze zien is de employer brand.

podcast

Experimenteren

met Kevin Weijers
Aflevering #6 | 18 min 43 sec

“Een experiment gaat niet om bewijzen dat iets werkt, maar om te ontdekken wat er werkt”. Spreker, schrijver én experiment master Kevin Weijers neemt ons mee in zijn nieuwsgierigheid. In dit inspirerende gesprek vertelt Kevin over het proces van proberen, het domino effect, over een gemaakte wereldreis, over ’21 dagen niet klagen’ en over die ene podiumplek op een internationale crossfit competitie!