Transfer to the future

Hoe we het altijd deden kan écht niet meer

Dé nieuwe manier om aan de beste en leukste collega’s te komen.

Wij durven te zeggen dat hoe we nu nieuw talent aantrekken achter de feiten aan lopen is. Wij zien dan een recruitmentprocedures (bureau ’s of eigen recruiters) vaak reactief werven vanuit een vacature. Vissen in de vijver waar iedereen in vist (en in die vijver zwemmen anno 2021 al zo weinig vissen.  En helemaal ouderwets we maken puur of in eerste instantie de match op functierol; wat ga je doen en wat kan je al i.p.v. wie ben jij eigenlijk en wat is jouw potentieel…

We moeten ons re-createn en wij weten hoe!

Al jaren zijn wij actief in de wereld van werk. Ja, begonnen in een wereld die toen wel werkte en nu niet meer… We werken er niet voor niets mee. 7 jaar geleden maakte we de overstap naar het employabel houden van je eigen mensen, zodat je minder mensen extern hoeft in te lenen, en verduurzamen van wat je al hebt. Alleen nu zijn we genoodzaakt om ook het verschil te gaan maken bij de onboarding/het aantrekken van nieuw talent van buiten. Waarom? De wereld van werken loopt vast. Er zijn mensen die blijven zitten omdat de de kansen buiten niet inzichtelijk hebben. Dat hebben wij wél. Dus waarom daar niet een handje bij helpen?

podcast

Transfer to the future

met Sara van Broekhoven
Aflevering #9 | 5 min 37 sec

Momenteel zetten we alle puntjes op de i… want na de zomer lanceren we een nieuwe dienstverlening genaamd ‘Transfer to the Future’! Geen typische recruitment met vacatures of het inschrijven van mensen. Nee, we wisselen talent en creëren beweging in de transfermarkt. Nieuwsgierig naar wat we gaan doen? Luister dan nu deze aflevering!

Hoe het werkt

Wij weten waar het talent zit die de behoefte heeft om in beweging te komen. Dat is niet errug hè…? Kom aan, wees eerlijk  werkgevend Nederland… 20 jaar dezelfde medewerker op dezelfde plek is niet meer van deze tijd (en 10 ook niet). Wij geloven in een wereld waarin je als werkgever stimuleert dat mensen blijven bewegen en naar buiten is ook ok! Wij willen in onze recruitmenttak dit dialoog normaal maken en ook de kansen begeleiden. Dus hoe gaaf als we weten dat bij organisatie X iemand ‘klaar’ is en iemand in organisatie Y ook en eventueel in Z ook dat we proactief deze beweging gaan mogelijk maken. Transferren net als in de voetbalwereld (alleen met reële transfer fees). Zo maken wij het verschil; we durven het anders te doen met mega veel impact en blije werknemers en werkgevers als resultaat.

Dus we praten in de toekomst niet meer over reorganisatie, outplacement trajecten (als mensen niet meer passen) of recruitmenttrajecten. Nee, transferren op tijd in een open dialoog. Dat is dé toekomst!

Wat we niet doen

Even voor de duidelijkheid… We gaan niet reactief werven, headhunten op LinkedIn, vanuit een functieprofiel werken, op job boards vacatures plaatsen etc.