Onze cultuur

Dit is ons DNA

Wij staan voor de toekomstwaarde van mensen in werk.

We doen er alles aan om een waardevolle toekomst te creëren mét mensen. Door mensen bewust te maken van hun talent, karakterrol, teamrol, leiderschapsrol en cultuur (omgeving). Ons beoogde resultaat is dat mensen het gevoel hebben ‘ik doe ertoe’ in die toekomst!

Wij hebben onze cultuur gevat door te reflecteren op de afgelopen 6 jaar. Wat maakt ons succesvol en wat helpt daar niet bij te vertalen naar onze waarden. Deze waarden beschrijven wie we zijn, waar we voor staan, wat ons en onze klanten verbindt en hoe we met elkaar omgaan. Ook helpen deze waarden ons keuzes te maken voor de toekomst. Wat past bij ons en wat niet.

Wij geloven dat groeien door te versimpelen en te experimenten en dat vooral samen je heel veel brengt in de toekomst van werk!

Groei door onze nieuwsgierigheid

Wij geloven erin dat nieuwsgierige mensen altijd toekomst hebben en bewust of onbewust kunnen groeien gedreven door die nieuwsgierigheid. Daarom werken wij in ons eigen team met kei nieuwsgierige collega’s en moedigen wij mensen in onze sessie aan tot nieuwsgierigheid. Het is echt te gek om te zien wat nieuwsgierigheid ontwaken dan aan groei teweeg brengt.

Versimpel door los te laten

Wij  durven dingen los te laten die niet helpend zijn, niet bijdragen ook al voelt dat raar. Door de jaren heen ontstaan en gewoontes of processen die niet meer bijdragen of zelfs vertragen, die ons talent en onze vooruitgang in de weg zitten. Ook in onze projecten gaan wij onderzoekend op zoek met de klant naar dingen weer simpel maken en dingen stoppen. Met onze Backcast methode kunnen we op een hele simpele manier de dingen weer lekker simpel maken.

Experimenteer door gewoon te beginnen

en op je bek durven te gaan

Een idee wordt waardevol als het uitgevoerd wordt. We gaan voor snelheid boven eindeloze discussies. We hebben werksessies waar iedereen uitstapt met een actie en de volgende terugkomt met een demo, zo komen we vooruit en worden we elke dag beter. De definitie van experimenteren voor ons? Beginnen en er achter komen wat werkt wel én niet! In onze sessies met klanten geven we dolgraag inspiratie en voorop staat dat we het altijd doorvertalen naar concrete actie (binnen 24 uur een begin maken met iets); ‘wij zetten experimenten aan’.

podcast

Experimenteren

met Kevin Weijers
Aflevering #6 | 18 min 43 sec

“Een experiment gaat niet om bewijzen dat iets werkt, maar om te ontdekken wat er werkt”. Spreker, schrijver én experiment master Kevin Weijers neemt ons mee in zijn nieuwsgierigheid. In dit inspirerende gesprek vertelt Kevin over het proces van proberen, het domino effect, over een gemaakte wereldreis, over ’21 dagen niet klagen’ en over die ene podiumplek op een internationale crossfit competitie!

Door samen communities te bouwen sta je sterk

We werken als een community waar iedereen welkom is en gezien wordt als kameraad. kameraadschap is onze kracht, samen weten we meer, bereiken we meer en hebben we meer lol. In onze projecten transformeren we ‘eilandjes’ naar heuse WIJ-landen en is kameraadschap de verbinder. Mensen die in community vorm gaan werken over de afdelingen heen brengen veel effectiviteit en onverwacht resultaat; een hele mooie bijvangst is dat je samen in staat bent om te verwonderen en te verassen en dat geeft dan weer veel waarde én zichtbaarheid.

Ons voorbeeld

Pieter Zwart over de cultuur en waarden van Coolblue