Dit is wat we doen

#ookjijbentdetoekomst

Jij bent leider van jouw toekomst

Als het over de toekomst gaat, doet iedereen ertoe! En iedereen is zelf leider van zijn/haar toekomst! Dus de toekomst ligt niet in handen van de mensen die in de organisatie de rol van ‘manager’, ‘leider’ of ‘directeur’ hebben. De mensen met deze leidinggevende rollen zijn juist faciliterend – ze geven!

Het zijn de opschudders, de enablers en zijn dienend aan het doel dat iedereen er toe doet in de #toekomstvanwerk! We noemen het ook graag gastvrij leiding geven!

En even voor de duidelijkheid: als we met klanten werken dan is er vooraf wel eens de aanname dat ‘faciliterend’, dienend, gastvrij leiderschap ‘soft’ is… nou, dat is dus helemaal niet. Het is juist best hard, heel duidelijk. De intentie erachter en hoe het werkt maakt het zachter.

podcast

Servant Leadership

met Ineke Kooistra
Aflevering #4 | 16 min 12 sec

Servant Leadership oftewel, gezond leiderschap! Ineke is eindverantwoordelijke voor The Works: moederbedrijf achter de snelgroeiende internationale recruitmentbureaus en banenplatforms YoungCapital, YoungCapital NEXT, Jobbird.com en StudentJob. In deze podcast vertelt Ineke ons meer over haar stijl van leidinggeven, over mentale weerbaarheid en het belang van werkplezier.

De stap naar de toekomst

Wij zijn ftf en jarenlang hebben wij die faciliterende rol gehad richting medewerkers. Wij faciliteerde, schudde liefdevol de boel op, waren de enablers en diende maar 1 doel: mensen bewust maken van hun waarde richting de toekomst! Vanaf nu doen we dat óók op een andere manier… ook onze rol is veranderlijk! Wij gaan samenwerken met leidinggevende, HR en ‘bovenal’ de top van de organisatie inspireren in hoe je mensen zélf laat nadenken over hun waarde voor de toekomst! Wij dragen ons werk van de afgelopen 8 jaar over aan hen! Samen gaan we de toekomst veranderen. Vandaag.

Hoe we dat doen? Niet met standaarden en methodes of met grote veranderplannen en -protocollen. Wij geloven er in dat je mét je mensen in kleine experimenten de stap naar de toekomst maakt! Experimenten die je collega’s erachter laat komen wat wel werkt en wat niet. Dus het doel is niet dat het experiment hoeft te slagen, juist niet!

podcast

Experimenteren

met Kevin Weijers
Aflevering #6 | 18 min 43 sec

“Een experiment gaat niet om bewijzen dat iets werkt, maar om te ontdekken wat er werkt”. Spreker, schrijver én experiment master Kevin Weijers neemt ons mee in zijn nieuwsgierigheid. In dit inspirerende gesprek vertelt Kevin over het proces van proberen, het domino effect, over een gemaakte wereldreis, over ’21 dagen niet klagen’ en over die ene podiumplek op een internationale crossfit competitie!

Wij zijn er voor die organisaties die wéten dat het schuurt, dat verandering noodzakelijk is en die het lef hebben om deze vernieuwende, zelforganiserende aanpak aan te gaan. Van boven naar onder en van links naar rechts.

Wij zijn er voor die organisaties die wéten dat het schuurt, dat verandering noodzakelijk is en die het lef hebben om deze vernieuwende, zelforganiserende aanpak aan te gaan. Van boven naar onder en van links naar rechts.

Cultuur/Community
Gaan we met z’n allen voor hetzelfde?

Leiderschap
Hoe modern is het netwerk van leiderschap in de organisatie?

Effectiviteit
Is wat we doen nog echt nodig?

Future skills
Waar zit onze upskilling/reskilling potentie?

Gedrag
Zit gedrag van vroeger in de weg voor de dag van morgen?

podcast

De primeur

met Sara van Broekhoven
Aflevering #1 | 18 min 26 sec

De eerste podcast van de FTF waarin Sara van Broekhoven verteld over de herkomst van de Future Talent Factory, de dromen die ze heeft voor de toekomst en natuurlijk: “De Toekomst Van Werk”.