Inspiratiesessies

Future Design Sessies, keynotes teambuildings en nog veel meer!

High tech, high touch

Keynote | De impact van AI op de toekomst van werk

We onderzochten de impact van AI op de toekomst van werk en hebben dat omgezet in een energieke keynote over hoe je beste vrienden wordt met AI in jouw werk! Want in onze visie kan AI jouw beste collega gaan worden. Na deze keynote vertrek je met een eenvoudige activatie op #AI om al de volgende dag te implementeren!

Future Design Sessies

Sessie | Krijg grip op de (onzekere) toekomst

Sara van Broekhoven is futurist met een expertise op de #toekomstvanwerk. Ze houdt zich bezig met onderzoek naar toekomstscenario’s. Hoe ziet leiderschap eruit in de toekomst? En de medewerker van de toekomst, welke future skills doen er daar toe? En wat dacht je van jouw businessmodel, is dat nog futureproof?

Insights Discovery

Sessie | Verschillen eenvoudig, inzichtelijk en bespreekbaar maken

Ieder mens is uniek, met bijzondere talenten, kwaliteiten en persoonlijke voorkeursstijlen. Juist deze unieke verschillen maken een mens of een team bijzonder en zorgen voor toegevoegde waarde; nu en in de #toekomstvanwerk. Zelfinzicht en inzicht in anderen zorgt voor begrip, erkenning en respect.

Recruitment van de toekomst

Sessie | Hoe krijg je de beste nieuwe collega’s aan boord?

Wij hebben onderzocht wat er wel én wat er niet werkt. Door samen met onze klanten te experimenteren weten we wat er werkt en wat niet (dat is ook fijn). We merken dat veel klanten vast zaten in patronen die jaren geleden werkten en nu echt niet meer. Laat die maar eens los, dat is moeilijk joh!

Experimenteren

Keynote | ‘Gewoon’ doen

Spreker en schrijver Kevin Weijers gaat met de deelnemers aan de slag op het gebied van experimenteren. Vanuit nieuwsgierigheid en met verhalen van experimenten uit de praktijk, daagt hij zijn publiek uit om eens anders naar je eigen omgeving en werkelijkheid te kijken.

Community Building

Sessie | De toekomst draait om het bouwen van communities.

Het nut én de kracht van samenwerken, over de afdelingen heen! Wij noemen dat community werken! Wij geloven dat werken in een community de beste manier is om geïnspireerd te raken en elkaar te inspireren met ‘best’ practices… en ‘bad’ practices’

Cultuur Canvas

Sessie | Focusplan voor teameffectiviteit

Cultuur is belangrijk. Het geeft gewoonten, gedragingen en afspraken weer die bij een team horen. Het geeft focus, richting en zorgt dat we kunnen reflecteren op individueel en team niveau. In deze sessie gaan we op een toegankelijke, efficiënte en bruikbare manier met elkaar kijken naar hoe dit er bij jullie uit ziet.

Topteams zijn toekomstmakers

Sessie

We zoomen vooral in op de rollen die een sterk team nodig heeft. En dan gaat het bij ons niet zozeer over de functionele rollen (wat doet iemand in het team)… Nee, het gaat vooral over de karakterrollen (wie is iemand in het team).

Future Talks

Sessie | Interactie, verbinding en zichtbaarheid

Wanneer heb jij voor het laatst een goed gesprek gevoerd met jouw leidinggevende, collega (‘s), team en/of afdeling? Over thema’s waar, in het ritme van de dag nauwelijks tijd voor is? In de workshop Future Talks nemen we de ruimte voor inspiratie, experimenteren én om met oprechte interesse te luisteren naar de inbreng en denkkaders van de ander.

Financial Wellbeing

Sessie | Krijg invloed op je financiële gezondheid

Bij ftf pakken we thema’s beet die impact hebben op de #toekomstvanwerk. Samen met Annemarie van Gaal (onderneemster, auteur en investeerder) ontwikkelden we de sessie ‘Financial Wellbeing’. In deze sessie gaan we in op het financieel welzijn en hoe kun je werknemers en collega’s kunt steunen in tijden van financiële onzekerheid?

Podcasten

Sessie | Dé musthave voor iedere organisatie

Ontdek op een luchtige, laagdrempelige manier deze nieuwe communicatietool! In deze workshop leren we je de basis van het podcasten en inspireren we je over podcast onderwerpen, platforms, hosts en gastsprekers. Jouw team, die ene collega of die vooruitlopende afdeling krijgt letterlijk een stem!

Effectieve Communicatie

Sessie | Aandacht aan het geven van feedback

Op de werkvloer vinden we dat we elkaar moeten kunnen ‘aanspreken’, ongeacht welke functie of leeftijd je hebt. Toch merken we dat dit in de praktijk best lastig is. Want hoe geef je nou je mening? Op welke manier spreek je jezelf uit tegenover jouw collega? Hoe spreek je jouw manager ergens op aan?

More to come…

Stay tuned!