Recruitment van de toekomst

Hoe krijg je de beste nieuwe collega’s aan boord?

Wat werkt wél 

Bij ftf pakken we thema’s beet die invloed hebben op de #toekomstvanwerk. Recruitment is er zeker zo een van.

Wij hebben onderzocht wat er wel én wat er niet werkt. Door samen met onze klanten te experimenteren weten we wat er werkt en wat niet (dat is ook fijn). We merken dat veel klanten vast zaten in patronen die jaren geleden werkten en nu echt niet meer. Laat die maar eens los, dat is moeilijk joh!

Wij merken dat dat loslaten vlotter gaat als we ontwerpen wat we dan wél moeten doen, wat wél werkt. Samen (met een beetje hulp van ons) maak je jullie strategy in deze ontwerpsessie.

De arbeidsmarkt is krap , de spoeling is dun…hoe krijgt jouw organisatie de beste collega’s?

Zorgen voor de juiste beleving

Naast het aantrekken van collega’s geven we in het ontwerp ook aandacht aan onboarding, de employee journey als ze ‘in huis’ zijn én de happy offboarding!

  • Hoe maak je een eerste contact impactvol en echt anders (echt anders dan een mail of telefoontje)?
  • Hoe maak je iets gewoons (bijvoorbeeld een saai arbeidscontract) ongewoon leuk?
  • Hoe zorg je dat mensen zich al voor hun eerste dag welkom voelen (iets wat buiten het fenomeen welkomst chocolade aan het thuisadres gaat)?

Wat we doen

In deze ontwerpsessie gebruiken we diverse methodes als backcasten, scenario thinking en de guest (employee) journey. Deze sessie is gebaseerd op 3 samenkomsten waarin we door de design thinking methodes direct zorgen dat je met een plan voor de toekomst de deur uitgaat. Een plan dat je dus vooral samen maakt (met een  beetje inspiratie van ons), wat past bij jullie cultuur en de generatie van vandaag!

De sessies kunnen plaatsvinden bij ons in onze werkhuiskamer LOFT en dit ziet er als volgt uit:

  • Een virtuele samenkomst (60 minuten) met inspiratie op de toekomst van recruitment.
  • Twee fysieke samenkomsten (120 minuten per werksessie) waarin we samen ontwerpen en werken aan het eindresultaat: een uniek strategy plan oftewel de employee journey

Voel je welkom

Graag nodigen we jullie uit in onze werkhuiskamer LOFT. Een fijne plek midden in het bourgondische ‘s-Hertogenbosch. In de sessies geven we jullie inspiratie op invloeden die impact maken op jullie recruitment en imago:

  • Cultuur

  • Generatiemanagement

  • Oude patronen doorbreken ( proactieve marktbenadering i.p.v. vanuit een vacature)

  • Fuck Trackrecord (mensen aantrekken op karakter!)

  • Storytelling (employee journey)

Het is eventueel ook mogelijk deze sessie elders/op locatie te boeken.