Effectieve Communicatie

Aandacht aan het geven van feedback

De definitie van communicatie:

(on)bedoeld een bepaalde boodschap overbrengen op iemand anders.

Op de werkvloer vinden we dat we elkaar moeten kunnen ‘aanspreken’, ongeacht welke functie of leeftijd je hebt. Toch merken we dat dit in de praktijk best lastig is. Want hoe geef je nou je mening? Op welke manier spreek je jezelf uit tegenover jouw collega? Hoe spreek je jouw manager ergens op aan?

In de workshop effectieve communicatie geeft Susan aandacht aan het geven van feedback. We starten de workshop met verschillende soorten communicatie tools. Non-verbale communicatie zorgt ervoor dat we altijd communiceren, ook als je niets zegt. We bespreken lastige situaties en oefenen met elkaar om daarbij het effect van een juiste aanpak meteen te kunnen ervaren.

Tijdens het oefenen word je op een prettige manier uit je comfort zone gehaald waardoor er direct groei ontstaat op communicatievlak. Samen met Susan zul je in ruim 3 uur tijd ervaren wat een andere aanpak in communicatie voor effect heeft. Dit geeft vertrouwen en plezier om dit in de praktijk verder op te pakken!

Kenmerk van effectief communiceren is dat we niet alleen ‘zenden’, maar ook over kunnen schakelen op ‘luisteren’ en ‘ontvangen’. Uiteraard is er in deze workshop ook ruimte voor een moment van ontspanning met een drankje en iets lekkers.

Onze Suus 

Susan (de feedbackcoach) is een kei in het creëren van een veilige ruimte om te oefenen met lastige gesprekken! Haar positieve energie en humor maken dat dit op een laagdrempelige manier kan. Ze zoomt in op het geven van feedback en beweegt in deze workshop met de deelnemers naar effectieve communicatie!