Wijzer Ouder Worden

Op een slimme en leuke manier ouder worden. Ook in jouw gemeente!

Wat als er geen zorg meer is wanneer ik dit het meest nodig heb? Of, wat gebeurt er als mijn kinderen voor mij moeten zorgen?

We komen handen en geld tekort in de ouderenzorg. Dit betekent dat we niet altijd meer kunnen leunen op deze systemen en als gemeenschap meer voor elkaar moeten zorgen. Het is onze eigen verantwoordelijkheid om wijzer ouder te worden én slimme keuzes te maken, zodat je oude dag zo prettig mogelijk ingericht kan worden.

Informeren

Inspireren

Verbinden

WOWW is veel meer dan een campagne

Het is een community waar je alles kunt vinden over wijzer ouder worden. We delen praktische tips en handige hulpmiddelen over o.a. mantelzorg, (thuis)hulp, geheugenproblematiek, wetten en regels. Je vindt er verwijzingen naar organisaties, verenigingen en georganiseerde ontmoetingen om naast wijzer ouder te worden, ook gezond, actief én onderdeel te blijven van de gemeenschap.

Ook geven experts en initiatiefnemers een inkijkje in de toekomst en delen we mooie verhalen van inwoners die hun levenswijsheid laten zien. En die zorgen voor lachrimpels… de mooiste rimpels die er zijn.

De #bewustwordingscampagne is de ultieme wegwijzer in wijzer ouder worden. We hebben ons gericht op het creëren van informatieve materialen, het organiseren van interactieve evenementen en het bevorderen van samenwerking met lokale organisaties en instanties die zich bezighouden met gezond en fijn ouder worden.

WOWW in 6 stappen

We ontwikkelen de campagne in 6 maanden tijd per gemeente en doorlopen de volgende stappen.

Stap 1

Design

Stap 2

Testen

Stap 3

Ontwerp en content

Stap 4

Stakeholder management

Stap 5

Launch

Stap 6

Uitrol en borging

Samen maken we het verschil want wie wil er nu niet ‘Wijzer Ouder Worden? Jij toch ook? WOWW in jouw gemeente?

WOWW is gelanceerd in Boxtel

In Boxtel is in november 2023 de eerste WOWW campagne van start gegaan. Boxtelaren worden hier geholpen met Wijzer Wonen, Wijzer Welbevinden en Wijzer Ouder Worden.